2023 års seglingsdatum i Trosa

2023 års seglingsdatum i Trosa

Det är drygt två månader till första sjösättning och lite mer än tre månader till årets första kappseglingar. Men tiden går fort och det kanske är dags att börja planera in sommarens aktiviteter i kalendern.

Notstickshällan Race seglas den 20 maj. Samtidigt pågår Sjösäkerhets dagen i Trosa Gästhamn. Efter tävlingens målgång kan man då besöka eventområdet i hamnen, där även prisutdelning kommer att ske.

Sörmlandsregattan som körs tillsammans med Södertälje BS och Östertälje BK går av stapeln den 10 juni, och då är det även Trosa Marknad. Ta med familj och vänner. De som inte vill segla går på marknaden och så träffas man i hamnen efter tävlingen där det blir prisutdelning och grillning.

Höstseglingen är inte helt spikad ännu. Anledningen är att det är trångt i kalendern och vi vill gärna att Höstseglingen är just en höstsegling. Förhoppningen är att den arrangeras den 2 september. Men jag misstänker att en större klubb i väster med en större tävling vill ha den helgen, och då får vi flytta till en tidigare helg. Höstseglingen är för övrigt en short handed-tävling. Det innebär max två personer ombord, oavsett båtstorlek. Inga extra barn eller passagerare.

Tävlingssäsongen avslutas den 23 september med Sista Rycket. En tävling med enkelt arrangemang utan funktionärer där de tävlande själva håller koll på start- och målgångstider. Här anpassar vi banan efter väder och förhoppningen är en lite längre bana som når utanför skärgården. Första versionen av Sista Rycket gick ju tur och retur Landsorts bredgrund. Men det är lite långt för att kunna få med även mindre båtar.

Alla båtar som finns med i seglarförbundets SRS-tabell alternativt har ett SRS-mätbrev får deltaga. Vi tillåter även de som inte har riktiga SRS-tal att vara med på banan, men då utanför resultatlistan. Är du osäker, kolla med seglingskommittén.

Det blir även några onsdagsseglingar. Dessa håller vi på en nivå där alla ska kunna vara med. Även de som inte har riktiga SRS-tal. Nånstans måste man ju kunna börja sitt kappseglande. Onsdagsseglingar blir det jämna veckor i maj, juni och augusti. Det kan bli både bansegling runt bojar och distanssegling runt öar. Anmälan kommer att krävas, men onsdagsseglingarna kostar inget, och vi delar inte heller ut några priser. Det ska bara vara kul och lärande.

Skriv in dessa datum redan nu, och se till att båten är i sjön och segelklar till mitten på maj.

Niklas Qvarnström
TBK – Segling

No Comments

Post A Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.