2star-seglarna i mål

2star-seglarna i mål

Tävlingen Raymarine 2star avslutades tidigt på onsdag morgon när de 45 deltagande båtarna nådde slutmålet i Oxelösund. Det blev en ganska lugn och behaglig resa runt Östersjön. För det mesta var det öppna bogar, halvvind och slör och det blåste lätta eller måttliga vindar. Jag tror också det är första gången i racet historia där samtliga startande kommer i mål på alla etapper. Det tyder ju också på att det är ett rätt enkelt race.

De tre båtarna med Trosa-seglare ombord skötte sig riktigt bra. Det var visserligen mycket undanvindar vilket gynnar moderna båtar med bred akter och stora gennackrar. Trosa-seglarna ville garanterat ha mer kryss än vad som blev. Tror det blev ett slag utanför Visby för de flesta på söndagkvällen. Och efter starten i Oskarshamn blev det en lätt kryss ut mot Blå Jungfrun.

I startgrupp 1 tävlade Östertälje-båten Funny, en Dehler 29 med Christer Björk och Trosaseglaren Åke Wikström. De hamnade lite efter i början men seglade starkt på slutet. Inför starten i Oskarshamn, etapp tre mot slutmålet i Oxelösund låg de tvåa i gruppen, cirka fem minuter bakom den ledande Linjett 33an Alapocas. Men Christer och Åke hade koll och seglade bra och tog slutsegern med den lilla marginalen av en minut och 36 sekunder, efter 40 timmars segling.

I startgrupp 2 deltog trosa-båten Funny Too, en Dehler 34 DD med Anders Mathson, som alltid har med sig Niklas Svensson från Strängnäs. Även Anders och Niklas började lite trevande. De låga på fjärde plats efter första etappen till Visby, men seglade sedan upp sig och slutade tvåa när de passerat mållinjen i Oxelösund.

I klass 4 deltog vår Vice Ordförande Torbjörn Blomberg med sin X-35 Sedna. Med sig ombord hade han som ofta Kalle Widlert. Även de hade det lite tufft i början. När de nådde etappmålet i Visby låg de bara sjua, nästan en timme efter ledaren i gruppen. Det avståndet blev svårt att ta in, men Sedna klättrade två platser och slutade femma i klassen, och noterbart är väl att de var trea totalt av 45 båtar på sista etappen.

För intresserade finns kompletta resultat här >>>

Niklas
Trosa BK – Segling

No Comments

Post A Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.