Arbetsdagen genomförd

Arbetsdagen genomförd

Vårens allmänna arbetsdag är genomförd. Y-bommar och bryggor är redo för medlemmarnas båtar. Ungdomssektionens ramper ligger i sjön och området är städat och förberett för säsongen.
Runt klubbstugan hände det en hel del, och kommer att fortsätta hända. Här finns det arbete för den som vill samla timmar och poäng.

Innan arbetet drog igång hälls ett kort extra medlemsmöte där ett par frågor klubbades. Dels en stadgeändring angående delägarskap. Alla delägare i en båt på klubben ska vara fullvärdiga medlemmar. Denna ändring togs första gången upp på det ordinarie årsmötet och spikades alltså nu. Stadgeändringar måste ju tas beslutas på två medlemsmöten.

En ny stadgeändring togs också upp. Denna gäller årsmötets tidpunkt. Idag säger stadgarna att årsmötet ska hållas senast 2 månader efter räkenskapsårets utgång. Detta tycker motionärerna är för kort tid och vill nu ha 3 månader i stället. Mötet biföll frågan och röstas det jag i denna fråga även vid nästa möte så kommer klubbens ordinarie årsmöten sannolikt att hållas i mitten på december i stället.

Motionerna i sin helhet kan ni läsa här:

Motion Delägare i båt
Motion Ordinarie möte “Årsmötets” tid

Ett antal båtar sjösattes under dagen på årets första ordinarie sjösättning. Listor för tecknande av sjösättningstid finns i klubbstugan. Tyvärr missade jag att notera tiderna, men möjligen kommer de i ett senare inlägg på hemsidan för intresserade. Notera att ni endast får boka EN sjösättningstid. Vissa brukar tydligen boka flera och väljer sedan den som passar bäst.

Som vanligt vid dessa arbets- och städdagar serveras någon form av ätbart i klubbhuset. Denna gång hade klubbmästare Torbjörn Eriksson knåpat ihop en nudelwok som smakade väldigt bra. Bara maten dessa dagar gör det ju värt att gå ner och göra lite nytta.

Vi kan också konstatera att muddringen av hamnen i stort sett är klar och alla båtägare kan använda sina båtplatser. Förhoppningsvis med vatten under kölen, även om det för tillfället råder väldigt lågt vattenstånd.

 

Niklas Qvarnström
redaktion@trosabatklubb.se

No Comments

Post A Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.