Årets Kappseglingsdatum

Årets Kappseglingsdatum

Med två månader kvar till första sjösättning kan det vara läge att börja planera sommarens tävlingar. Seglingskommittén, som fortfarande har en vakans, har naturligtvis varit i farten ett bra tag redan. Och vi kör offensivt i år, med fler tävlingar och ett försök att få ut fler nya seglare. Vi måste få ut fler nya på banan, annars är risken att det är ont om TBK-seglare om några år.

Nu är det ju lite svårt att veta vad som händer i sommar, och då tänker jag på coronasituationen med dess restriktioner och rekommendationer. Som arrangör vet jag inte riktigt hur tävlingarna kommer att se ut. Men vi måste vara förberedda på olika scenarier.

Tanken är i alla fall att Notstickshällan Race går av stapeln den 22 maj. Vid det laget bör de flesta seglare ha sina båtar i sjön. Tanken är att även den traditionella flaggfesten hålls denna dag, men jag är tveksam och det blir så.

Sörmlandsregattan är tänkt att seglas den 12 juni. Noterbart är att Lions redan meddelat att Trosa Marknad inte kommer att hållas i juni i år heller.

Höstseglingen skulle vi vilja ha i september, men på grund av trängseln i seglingskalendern så väljer vi sista lördagen i augusti, d.v.s. 28 aug. Möjligen kan det vara så att det arrangeras Båtmässa i Trosa Gästhamn samma dag.

Eftersom jag tycker att det är för tidigt att avsluta kappseglingssäsongen så tidigt gör vi ett försök att återuppta Sista Rycket, och det blir då troligen 25 september. Den tävlingen blir nog lite av vad den var när den kördes första gången, ett enkelt arrangemang med en bana som känner lite på havet. Exakt hur bansträckningen blir återstår att se.

Sedan har vi i seglingskommittén en förhoppning om att kunna genomföra några kvällsseglingar. Dessa är viktiga för att locka ut nya seglare på banan. Dessa kvällsrace, ska vara mer träning än tävling och var enkla både att deltaga på och arrangera. Vilken veckodag det blir är inte bestämt ännu. Och minskar corona-restriktionerna så kan det ju vara trevligt att ses i klubbstugan efter genomförd segling och snacka lite bortförklaringar.

Vår förhoppning är som jag skrev tidigare att möjligen få ut några nya seglare på banan, gärna en del yngre, och gärna lite kvinnliga seglare då det ju inte direkt vimlar av tjejer och kvinnor på våra seglingar.
Och finns det någon som gärna vill lära sig mer och kanske ta steget till att deltaga på tävling så hjälper jag gärna till. Ta med mig på din båt, en dag, eller en kväll så får du/ni lite tips trim, regler, och kappsegling. Och har du ingen båt så kan jag nog ta mig tid med att ta en sväng med min båt några timmar.

Niklas Qvarnström
segling@trosabatklubb.se

No Comments

Post A Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.