En enkel miljöregel inför säsongen

En enkel miljöregel inför säsongen

Hej klubbkamrat!

Våren är här och många har redan täckt av för att komma igång med båten, härliga tider! Det blir en del skrapa, slipa och måla med mera. Ha då en viktig grundtanke med dig: Det som inte hör hemma i naturen, hör heller inte hemma på hamnplanen. Du behöver betrakta ALLT färgskrap, slipdamm, färgspill, glykol, polermedel, vax, bränsle etc. som farligt avfall. Det som olyckligtvis samlas i gruset på hamnplanen kommer förr eller senare att leta sig ut i Östersjön. Små mängder under många säsonger blir till slut stora mängder. Och i vår klubb tar vi ju med oss ALLT avfall, eller hur?

Låt oss hjälpas åt att komma ihåg detta, utan hårda ord. Vi behöver inte skita ner vår kära Östersjö mer. Vi är nu en liten ny ”grupp” som har ambitionen att tydligare formulera våra miljöregler, men innan detta är klart vill vi låta grundtanken ovan råda.

Och du, det har nyligen kommit riktigt bra biocidfria bottenfärger. Ägna en stund på nätet eller i marinhandeln och ta reda på mer, så slipper vi göra reklam här ;-)

Bästa vårhälsningar

Erik Persson, Miljösamordnare
miljo@trosabatklubb.se

No Comments

Post A Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.