Exter vann Notstickshällan igen

Exter vann Notstickshällan igen

Kappseglingen Notstickshällan Race seglades på lördagen för 46:e året i rad. 14 båtar var anmälda och 12 kom till start, en riktigt bra siffra nu för tiden.
Väderprognoserna såg lite hotfulla ut inför dagen. Friska vindar? Regn? Kallt? Men det blev en riktigt skön dag på sjön. Vad gäller vindarna är det säkert delade meningar. Det var till en början ganska växlande och “pustiga” vindar. Vissa fick fina vindpustar i starten och vissa guppade i det närmaste utan vind. Vinden stabiliserade sig så småningom runt fyra fem meter från ost.

Södertäljebåten Kharat, en Arcona 410 med Johnny Rickman mid rodret tog målskottet, men det är en riktigt snabb båt med högt mättal och efter omräkning av tider så slutade Kharat först på plats 10.

Vinnare blev i stället, lite överraskande, Kalle Widlert med Expressen Exter. Överraskande kanske mest för de själva då de inte trodde att de vunnit. Men Kalle och hans far Magnus hade som vanligt bra fart i båten och de gjorde framför allt en riktigt bra start.
Trosaseglarna Jan Lindmark och Hasse Lundén hade det motigt förra året så det var riktigt nöjda med att få motta pokalen för andraplatsen, slagna med endast 8 sekunder av Exter.
Christer Björk, Östertälje, med Dehler 29 Funny tog tredjeplatsen. På Funny seglade även TBKs Åke Wikström.

Yngst på banan och minsta båt var jolleseglaren Emil Steen som seglade en av klubbens 2kronor tillsammans med sin far Torgny. De hade nog gärna haft lite mer vind då en jolle ju planar om det blåser på ordentligt. De slutade på plats 11.

Kompletta resultat och rundningstider finns här >>>

1 Comment

Post A Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.