Info om BAS-inloggning och stugbokning

Info om BAS-inloggning och stugbokning

Vi har skrivit tidigare om klubbens datasystem BAS, och lite om dess användningsområde. Tyvärr, har det dragit ut lite på tiden, men nu ser det ut att vara på gång med inloggning för våra medlemmar.

BAS är alltså Svenska Båtunionens medlemssystem för båtklubbar. Här finns klubbens medlemsregister. Varje medlem kommer nu själv att kunna logga in i BAS och ha koll på, och uppdatera sina egna uppgifter som adresser, telefonnummer, mailadresser och båtuppgifter. Du kan även se dina senaste fakturor och om de är betalda.

I systemet kan du också boka klubbens lokaler, Klubbstugan och husen på Morholmen. Till hösten ska det även gå att boka upptagning.

Som medlem får du ett mail från Trosa Båtklubb med ett användarnamn, och information. Detta mail skickas ut till några medlemmar i taget, så vissa kan få mailet redan innan midsommar medan andra kan få vänta någon eller några veckor ytterligare.

När ni fått detta mail klickar ni er in under medlemssidor på BAS. Även om det ligger under medlemssidor så behöver ni inte vara inloggade för att nå just den sidan. Där finns dels länk till information om hur ni bär er åt för att skaffa lösenord, och också länken till inloggningen. Ni som är datavana behöver sannolikt inte läsa informationen.

Många funktionärer har redan inloggning till BAS och kan därför redan nu utnyttja dess funktioner.

Har du inte fått din inloggning, men vill ändå redan nu boka klubbhus eller stuga på klubbholmen så kan ni kontakta någon funktionär, till exempel IT, styrelse eller ansvariga för klubbholmen, så kan de hjälpa er att boka.

Detsamma gäller i framtiden. Vi är medvetna om att alla inte har möjlighet att sköta bokningar via nätet själva. Det kommer dock alltid att gå att kontakta någon ansvarig via telefon eller mail för att boka.

I BAS går det även att lägga upp dokument på olika sätt. Möjligheten finns därmed att ha ordningsregler, stadgar, protokoll och TBK-nytt där, vilket gör att det kan bli så att inloggningen till hemsidan försvinner så småningom.

Får ni problem, eller har frågor är det it@trosabatklubb.se ni vänder er till, så hjälper vi till så snabbt som möjligt.

 

Niklas Qvarnström och Håkan Leek
it@trosabatklubb.se

1 Comment
  • Martin Romby
    Posted at 13:26h, 11 juli Svara

    Anmäler till BAS nu.

Post A Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.