Info om kommande kappseglingar

Info om kommande kappseglingar

Seglingssäsongen närmar sig med stormsteg, men det är fortfarande oklart hur det blir med kappsegling framöver. Det vi vet är att det just nu inte är tillåtet att arrangera kappseglingar, och det gäller minst till och med den 17 maj.

Trosas kappsegling Notstickshällan Race är planerad till den 22 maj, men just nu avvaktar vi med att lägga ut inbjudan och öppna anmälan.

Samma sak gäller ju för Sörmlandsregattan den 12 juni. Om vi får kappsegla är det kanske troligt att det blir som förra året, ett enklare arrangemang under annat namn då Trosa Marknad är inställt och det knappast blir tillåtet med några större folksamlingar.

Var beredda och håll utkik här på hemsidan för senate nytt.

Den 19:e maj drar vi med största sannolikhet igång Onsdagsseglingarna igen. Dessa räknas som träning och kommer att genomföras, dock utan formella samlingar före och efter. Info kommer snart om dessa träningsseglingar, och anmälan SKA göras för att deltaga. Onsdagsseglingarna ska vara en enkel segling där ALLA kan vara med, även du som kanske inte har ett regelrätt SRS-tal (handikapp) på din båt. Ta med familj, vänner och husdjur och ha en trevlig kväll i skärgården. Testa och träna.

Nu när vi är så få aktiva seglare i Trosa Båtklubb är det viktigt att vi ställer upp för varandra. Ju fler båtar på banan desto roligare och trevligare kan vi göra det. Planera in årets TBK-seglingar i din kalender.

 

Seglingsprogram TBK 2021

22 maj – Notstickshällan Race
12 juni – Sörmlandsregattan med klubbtävlingen Utmaningen.
28 aug – Höstseglingen (Shorthanded)
25 sept – Sista Rycket

Onsdagsseglingar prel. 19 maj, 2 och 16 juni samt 11 och 25 aug.

No Comments

Post A Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.