Inställd Sörmlandsregattan och nytt kring Notstickshällan

Inställd Sörmlandsregattan och nytt kring Notstickshällan

Notstickshällan Race: Svenska Seglarförbundet (SSF) uppdaterade för några dagar sedan sina riktlinjer kring corona. Detta gör att vi måste ändra en del i upplägget kring Notstickshällan Race. Tävlingen blir nu strikt shorthanded, det vill säga max två personer ombord. Inga kringaktiviteter kommer att hållas, men det hade vi bestämt sedan tidigare. De tävlande får hålla koll på vad som gäller, gå direkt till start och sedan “hem” efter målgång. Pokalerna får jag dela ut när jag råkar möta pristagarna.

Anmälan och info här >>>

Sörmlandsregattan: Trosa BKs andra kappsegling för säsongen, Sörmlandsregattan har vi beslutat att ställa in. Men någon form av ersättningsrace kommer troligen.
Anledningen till att vi gör så är att Sörmlandsregattan är ett koncept med snäll segling och gemenskap. När gemenskapen inte kan ordnas tyckte vi i arrangörskommittén att det inte är Sörmlandsregattan lägre, så vi ställer in just denna.

I stället blir det ett mycket enkelt arrangemang i form av en shorthandedtävling. Det finns lite olika idéer, till exempel ett race över natten. Men vi återkommer med det.

Tisdagsseglingar: Seglingskommittén har ju tidigare kommunicerat ut att vi har en tanke på att arrangera en enkel form av kvällssegling. Tanken är att med klubbens Tvåkronor köra sprint-race på tisdagkvällarna vid ungdomssektionen. Korta banor, enkla regler där alla ska kunna vara med. Alla som kan tänkas gilla segling, unga, gamla, mortorbåtsåkare med flera. Vi planerar att köra detta ett antal tisdagkvällar med början i mitten på maj. Dock blir det starkt begränsat antal deltagare för att inte det ska bli för mycket trängsel på bryggorna. Ingen avgift, inga priser. Mer info kommer.

Niklas Qvarnström och seglingskommittén
segling@trosabatklubb.se

 

No Comments

Post A Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.