Lions Kanna avgjord för 31:a gången

Lions Kanna avgjord för 31:a gången

Visst kan segling vara publikvänligt. Foto: Niklas Qvarnström

Jolletävlingen Lions Kanna håller ställningarna. Visserligen var deltagandet något lägre i år med 24 startande seglare.
Vindarna höll sig ganska stadiga runt syd och ökade en aning under dagen, precis som prognoserna förutspådde.

På gröna banan där seglarna med minst erfarenhet gör upp deltog 13 seglare. Här är det enkla regler och coacher som guidar på banan. Efter två race är det paus i land med fika eller mat. Sedan fortsätter seglingarna.
Alla deltagare får medalj. Guld till den översta tredjedelen. Här fokuserar vi inte på resultaten utan på att lära sig och att ha kul. Dock finns resultatlistor som var och en kan kolla själv om intresse finns. Trosa-seglaren Tova Spörndly var en av de som seglade hem en guld-medalj.

På den blåa banan seglar de lite mer vana optimistjolleseglarna samt ytterligare klasser som Zoom 8 och Laser. I Laser-klassen gör vi något ganska ovanligt, nämligen tävlar efter handikapp. De olika Laser-jollarna och i bland E-jolle är så få så det blir tråkigt med egna klasser. I stället får de segla tillsammans och efter tidtagnings räknas tiderna om efter handikappsystemet SRS. Allt för att alla ska kunna vara med. Det är för övrigt bara i Optimistjolle som det är åldersgräns. I den andra jollarna kan vem som helst deltaga, och det är inte ovanligt med vuxna, framför allt föräldrar som deltar.

I optimistklassen seglade Maja Timan Gustafsson bra och vann tre av fyra race. Maja seglar för Oxelösunds SS.
I Zoom 8 var det Hilda Lindeberg som knep segern. Hon seglar för Nyköpings SS.
I Laser blev det sekundstrider i flera race, men Oscar Fällman, Oxelösund SS drog längsta strået och tog guldpokalen.

Det blev inte helt oväntat OxSS som fick äran att lyfta det åtråvärda vandringspriset, Lions Kanna, skänkt av Lions Club i Trosa. I år tog dock Lions själva hand om pokalen då den ska putsas upp lite efter 31 års vandrande bland klubbarna.

Stort tack till Lions samt övriga som hjälpt till på olika sätt.

RESULTAT >>>

No Comments

Post A Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.