Lions Kanna inställt!

Lions Kanna inställt!

Jolletävlingen Lions Kanna har seglats varje år sedan 1989 utan avbrott. Men nu blir det inställt, detta på grund av coronan.

Lions Kanna är ju tävlingen där alla ska kunna vara med. Det är mycket gemenskap, med stort prisbord och någon form av ätbart. Corona-restriktionerna gör det dock svårt att arrangera evenemanget som vi brukar.

Själva seglingen är inget problem då vi seglar på fler banor och flera starter, men på landbacken blir det väldigt trångt med kanske 30 seglare plus deras föräldrar, ledare och alla funktionärer.
Vi ska enligt restriktionerna undvika gemensam prisutdelning, servering och ombyte i trånga omklädningsrum, och vii har även många rutinerade funktionärer som ingår i riskgruppen.
Detta gör att det skulle blivit svårt att arrangera tävlingen som vi vill ha den, med mycket gemenskap och många seglare och “publik”.

Dessutom, i coronans spår. När junior-SM i somras ställdes in kom någon på att arrangera ett Optimist-jolle-SM i stället, och den tävlingen kastades in på samma helg som Lions Kanna-helgen. I och med detta blev vi tvungna att se oss om efter ett annat datum.

Vi tar förstås nya tag och ser fram mot seglingssäsongen 2021 i stället.

Niklas Qvarnström
segling@trosabatklubb.se

No Comments

Post A Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.