Master i mastskjulet

Master i mastskjulet

Hösten är här och därmed hög tid att fundera på upptagning och avmastning.

Och var ska masten läggas är en fråga som dyker upp här ibland. Precis som din båt har en plats på varvsplanen så ska din mast ha en plats i mastskjulet. De flesta bör redan ha en fast plats, medan en och annan kanske behöver en plats.

Vill du veta var din mast ska ligga så finns listor i klubbstugan. Du kan också logga in i BAS, dör kan du på din sida se alla dina platser, bryggplats, varvsplats och mastplats. I BAS finns även listor där vi funktionärer kan se vem som har vilken plats.

Har du ingen plats så kolla lista in klubbhuset, där ser du vilka platser som finns att tillgå.

Har någon “snott” just din plats så antingen kontaktar du vederbörande så att han får flytta sin mast, eller så kollar du listan efter en ledig plats och byter plats.

Tänk också på att allt löst ska tas bort från din mast. Vant, stag, spridare och antenner ska inte sitta kvar på masten, om det är löstagbart. I vissa fall är det ju så att det inte går att ta bort. Tänk också på att vara försiktig när du lägger in din mast, och tar ut den, så du inte skadar andras master och utrustning. Förstagsprofiler och rullsegelsutrustning är dyra och ömtåliga.

Glöm inte att märka upp era master med ert namn och gärna telefonnummer. Det är bra att snabbt kunna kontakta ägaren om något inträffat.

Vid frågor och funderingar kring mastskjul så är det HAMN som är ansvariga: hamn@trosabatklubb.se

Niklas Qvarnström
redaktion@trosabatklubb.se

 

No Comments

Post A Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.