Mathson vann igen

Mathson vann igen

Fem tappra besättningar kom till start på årets upplaga av Höstseglingen. Det blev friska vindar med upp mot 10 m/s i slutet av racet. Men regnet höll sig borta.

Med minimalt med kryss på banan och med bra vind blev det naturligtvis banrekord på denna bana. Torbjörn Blomberg som seglade med sin dotter Angelica i X-35 Sedna var först i mål och slog det gamla rekordet med sju minuter. Det nya banrekordet lyder på 2:15:45. Det ger en snittfart på 6,6 knop ungefär.

Familjen Blomberg fick dock inte äran att vinna tävlingen på beräknad tid. Segrare blev i stället Dehler 34 DD Funny Too med Anders Mathson och hans ständiga medspelare Niklas Svensson. Mathson/Svensson vann ju också Notstickshällan Race och har nu guldläge i kampen om KM-titeln. Sista Rycket återstår den 23 september.

Torbjörn Blomberg blev tvåa idag och har tre poäng upp till Mathson i kampen om KM.

Trea idag blev Expressen Tango med undertecknad. Tyvärr tvingades den ständige rorsmanen Jim Qvarnström lämna walk over på morgonen på grund av en muskelskada i höger arm. Den tilltänkta startbåtsföraren Tobias Lindahl hamnade då på Tango och fick äran att styra under större delen av racet.

Det var dock på håret att Tango tog tredjeplatsen. Albin 78 Susanna med Jan Lindmark och Hans Lundén blev fyra med minsta möjliga marginal, en sekund. Och Hans Göran Nyhrén, som seglade sin Sirena 38 Ellida ensam, var bara 18 sekunder efter.

Efter seglingen bjöds seglarna på Bengts kanongoda tunnbrödsrullar och öl.

 

23 september seglas Sista Rycket. Kan vi bli fler än fem båtar då? Anmälan öppnar inom kort.

Niklas Qvarnström
Trosa BK – Segling

No Comments

Post A Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.