Östertälje-båt vann Notstickshällan Race

Östertälje-båt vann Notstickshällan Race

Notstickshällan Race samlade i år åtta båtar. Lite färre än vanligt, och kanske beror det på uteblivna kringaktiviteter.

Solen sken till en början, men försvann och gömde sig bakom molnen fram till målgång.

Vinden blåste från norr och vred under dagen mot nordost och ökade. De ökande vindarna och en vindriktning som medförde branta spinnakerbogar ställde till det för några. Andra var mer nöjda.

Östertäljeseglarna Christer Björk och Thomas Forslund vann med en Dehler 29 – Funny. Det är för övrigt fjärde gången dessa herrar tillsammans vinner TBKs Notstickshällan Race.

Tvåa blev Peter Liedholm och Jan Berglund med Athena 34 Vivett. De tävlar för Nyköpings SS.

På tredjeplats kom Niklas Landin och tävlingens enda kvinnliga seglare, Mari Wolfram. De seglar en Rival 22 vid namn Chivas. Också de kommer från Nyköpings SS.

Längre ner i listan hittar vi TBK-seglarna som hade en mindre bra dag på banan. Jim och Niklas Qvarnström seglade sin Express Tango till en femte plats efter mycket slit och trassel.

Även Jan Lindmark och Hans Lundén trasslade en hel del. Med shorthanded, d.v.s. max två personer ombord är det dyrbart att göra misstag. Att trassla med spinnaker tar tid att reda upp med få händer ombord. Janne och Hasse fick idag nöja sig med sjundeplatsen.

Torbjörn Blomberg och förra årets segrare Kalle Widlert seglade Blombergs X-35 Sedna. Klart snabbaste båten på startlistan. Men strular man med spinnakern och får focken i sjön så går klockan snabbt. Blomberg/Widlert krossade visserligen banrekordet, men alla seglade snabbt idag och deras tid räckte bara till sista plats när tiderna räknats om med handikapp-talet.

RESULTAT >>>

Nästa tävling seglas den 13 juni, och på grund av corona-restriktioner är även den shorthanded och utan kringarrangemang. Namnet Sörmlandsregattan är lagt på is och tävlingen får i år gå under namnet Corsa alla Corona – istället för Sörmlandsregattan. Vi gör ett enkelt arrangemang och därför är det även gratis att deltaga. Varför inte anmäla dig redan nu? Alla kan vara med!

Läs mer och anmäl dig här >>>

No Comments

Post A Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.