SBS-båten Together segrade i Corsa alla Corona

SBS-båten Together segrade i Corsa alla Corona

När Sörmlandsregattan inte kunde arrangeras på grund av corona-restriktioner valde vi att arrangera tävlingen på ett helt annat sätt, och då även under nytt namn, efter som Sörmlandsregattan är synonymt med gemenskap och lite festligheter.

Tävlingen blev nu en så kallad shorthanded-tävling, med max två personer på varje båt. Funktionärerna lyste med sin frånvaro och seglarna fick hålla koll på klockan själva. Corsa alla Corona blev sedan namnet på tävlingen. Corsa är italienska för bana, och corona vet vi ju alla vad det är…Ett jobbigt virus. Men Corona betyder också Krona på italienska.

Sju tappra besättningar kom till start i en stundtals ganska blåsig historia. Solen sken dock och sommarvärmen var på plats, så det var ganska skönt.

Klar segrare blev Johan Grevald och Mats Lönn, Södertälje BS. De seglade en Omega 34 med namnet Together. En båt som trivdes fint med mycket kryss och friskare vind.

Jan Lindmark och Hans Lundén slutade tvåa med Albin 78 Susanna och med Expressen Tango seglade Jim och Niklas Qvarsntröm in på tredje plats.

Några andra som bör nämnas är dels fjärdeplacerade Facil 35 Hambo med dagens enda kvinnliga seglare ombord, Anna Nyström som seglade med sin far Nils-Åke.

H-G Nyhrén slet tappert och undvek sistaplatsen med sin Sirena 38 Ellida som han seglade helt själv.

Resultat >>>

För övrigt låg det många båtar i hamn idag som borde ha varit med. Tävlingsledningen hoppas på betydligt bättre uppslutning till Höstseglingen den 29 augusti.

Niklas Qvarnström
segling@trosabatklubb.se

No Comments

Post A Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.