Seglings-café på onsdagar

Seglings-café på onsdagar

Att vi har en vikande trend på kappseglingarnas deltagarantal de senaste åren har de flesta kappseglare märkt av. Vi har haft svårt att få in nya deltagare på banan. Förra året startade seglingskommittén upp onsdagsseglingarna igen för att den vägen försöka locka nya deltagare att prova på kappsegling. Det vimlade väl inte av nykomlingar direkt. Men vi ger inte upp, ännu.

Nu ordnar seglingskommittén två kvällar med ”seglings-café”, där tanken är att de som är intresserade att veta mer om hur kappsegling går till är välkomna. Det blir ingen regelrätt kurs, utan mer en diskussion om olika ämnen tillsammans med en kopp kaffe. Det blir förstås prat om hur en kappsegling går till, vad man som seglare måste ha koll på vad gäller båt och segel. Grundläggande regler. Lite snack om båtmodeller och segel. Tanken är att de som aldrig eller sällan kappseglat ska få lite tips på hur det går till och vad de i första hand ska tänka på för att kunna vara med.

Det blir två onsdagkvällar i klubbstugan, 23 mars och 20 april. Båda gångerna klockan 19:00. Och anmälan till segling@trosabatklubb.se är bra så att vi vet hur många som kommer.

Kvällarna är alltså för de som är nyfikna på kappsegling, och som inte deltagit tidigare, eller kanske bara deltagit nån enstaka gång. Du behöver inte ens ha egen båt.

När båtarna är i sjön kommer det finnas möjlighet för de som vill prova på att hänge med på nån båt, på eller utanför tävling, för att få tips och råd. I seglingskommittén kan vi också tänka oss att följa med på din båt vid tillfälle för att visa och tipsa.

21 maj seglas årets första kappsegling i TBKs regi, och onsdagen den 18 maj är första onsdagsseglingen. Samtliga datum finns på seglingssidan. HÄR >>>

Niklas Qvarnström
segling@trosabatklubb.se

No Comments

Post A Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.