Seglingsinformation inför säsongen

Seglingsinformation inför säsongen

Nedräkningen har börjat. Det i skrivande stund ungefär en månad till första ordinarie sjösättning.

Inbjudan för årets seglingstävlingar är på gång och det finns en del att tänka på.

Notstickshällan Race, klubbens första tävling, seglas i år lite senare än normalt. Detta för att sammanfalla med klubbens 90-års-fest som äger rum den 30 maj.
Sörmlandsregattan är planerad till 13 juni, vilket som vanligt är samma dag som Trosa Marknad.
Shorthanded-tävlingen Höstseglingen går av stapeln 29 augusti.

Värt att tänka på ar att vi i år planerar att tidigarelägga sista anmälningsdag inför tävlingarna. Tidigare har det oftast varait sista ordinarie anmälan på torsdagen innan tävling, men nu är det tänkt att bli tisdag innan tävling. Detta för att vi arrangörer ska få lite extra tid med planering.

Planen är också att alla anmälningar ska gå genom Svenska Seglarförbundets portal Sailarena. Ett tips är att ni seglare redan nu går in och registrerar er på Sailarena, då går det snabbare när ni ska anmäla er sedan. Sailarena är som sagt Seglarförbundets samlingsplats för svenska kappseglingar. Här finns i princip alla tävlingar och många klubbar använder redan nu anmälningsfunktionen där.

För nyfikna så har Svenska Seglarförbundet i dagarna presenterat årets SRS-tabell. Inga stora ändringar. Årets SRS-nyheter kan ni läsa om här >>>

Vi i seglingskommittén funderar även på en ny, väldigt enkel kvällseglingsvariant. Vi har ju tillgång till två större jollar av typen Tvåkrona. Tanken är att på tisdagkvällar? köra sprintrace i anslutning till bryggan vid ungdomssektionen. Alla ska naturligtvis kunna deltaga, gammal som ung, kvinna som man. Två personer i besättningen. Korta race om cirka 10 minuter med vanliga kappseglingreglerna. Mellan racen kan man förtära medtaget fika på bryggan. Troligen inga avgifter och till att börja med inte heller några priser. Detta är dock bara på idéstadiet ännu. Men vi vill göra någonting för att försöka locka ut fler på tävlingsbanan.

Nedan följer några datum för tävlingar i närområdet:

Maj

9 Lidingö Runt – Lidingö SS

30 Notstickshällan Race – Trosa BK

30 Ornö Runt – Tyresö BK

Juni

1-4 Raymarine2star – Oxelösunds SS

13 Sörmlandsregattan – Trosa BK/SBS/ÖtBK

Augusti

8 Askö Runt – Södertälje BS

29 Höstseglingen – Trosa BK

September

5 Arkö Runt – Oxelösunds SS

19 Ärtköret – Södertälje BS

Niklas Qvarnström
segling@trosabatklubb.se

No Comments

Post A Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.