Seglingsnyheter 27 maj

Seglingsnyheter 27 maj

Först: Den 10 juni seglas Sörmlandsregattan med Trosa BK som en av arrangörerna. Basen är Trosa Gästhamn och nu är det klart att det Apelago bjuder på hamnavgiften för tävlande båtar som inte har egen plats i Trosa.
Tävlingen är en skärgårdsbana på cirka 15 Nm där starten är en snällare variant med mindre trängsel. De tävlande kan själva välja när de ska starta inom ett tidsfönster om 10 minuter.
Anmäl dig här: https://www.sailarena.com/sv/se/club/trbk/sormlandsregattan4/

Och på Onsdag (31maj) är det åter dags för onsdagssegling. Vi vill ha TRE anmälda innan tisdag kl. 21. Klicka dig in på Segling och leta rätt på Onsdagssegling. Där kan du anmälda dig.

Och, på söndag 28 maj startar den tuffa kappseglingen Raymarine 2star från Oxelösund. Det är en så kallad short handed-tävling där man endast är 2 personer ombord på varje båt, oavsett storlek. Bana består av tre etapper, Oxelösund till Visby, Visby till Oskarshamn och sedan Oskarshamn till Oxelösund dit båtarna kommer natten mellan tisdag och onsdag.

Två båtar tävlar för Trosa Båtklubb. Det är X-35 Sedna med Torbjörn Blomberg och Kalle Widlert, samt Dehler 34 Funny Too med Anders Mathson och Niklas Svensson. Båda tävlar i samma startgrupp och har goda förutsättningar till framstående placeringar. Dessutom tävlar Östertäljebåten Funny, en Dehler 29 med ägaren Christer Björk och Trosa-seglaren Åke Wikström. Även de tillhör favoriterna i sin startgrupp. I övrigt är det många båtar från Södertälje och Nyköping bland de 51 deltagarna.

Starten sker som sagt på söndag morgon, med första start kl 08.00. Publikvänligt i hamnen. Starten sänds även live via tävlingens hemsida och Facebook, tror jag…. På Tangosailing.nu kan man också följa racet genom dagliga rapporter.

No Comments

Post A Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.