Signe Andersson Klubbmästare

Signe Andersson Klubbmästare

2019 var det jolle-kappsegling senast i TBK, och det var ännu längre sedan det seglades ett Klubbmästerskap i jollesegling i TBKs regi. Men i dag skedde det. Lite improviserat och med rätt lösa regler. Till exempel lät vi ju alla deltaga oavsett ålder. Och det byttes lite deltagare under tävlingens gång… Normalt är det ju 15-års-gräns i Optimistjolle. Men det är ju kul att se vuxna krångla sig ner i en liten jolle.

15 seglare var anmälda, men några föll ifrån på grund av sjukdom och ytterligare några som kom till klubben i skor. Ja, vattenståndet var ju extremt högt på förmiddagen så det var lite knepigt att hitta fast mark att ställa jollarna på vid riggning.

Solen sken, men vinden var knepig för de flesta seglarna. Riktigt byigt, som det brukar vara vid västvind, och väldigt stora vindvrid. Ett och annat ofrivilligt bad blev det.

Åtta seglare kom till slut till start.  6 korta sprint race genomfördes där alla fick seglar tre race vardera. Poängen räknades samman och det blev väldigt jämnt i resultatlistan.

Slutlig segrare blev Signe Andersson som vann två av sina tre race. Bakom slogs syskonen Spörndly där Kaspar knep andraplatsen före Tova. Båda hade samma poäng, och samma placeringar, men placering i sista segling avgör då till Kaspars fördel. Strax bakom på fjärde plats slutade Isak Rosén.

De vuxna seglarna hade en fördel att ha lite mer vikt, men nackdelen att vara större och osmidigare i den lilla jollen. Men Tobias Lindahl lyckades ta segern i sista racet.

Kompletta resultat >>>

Nu hoppas vi väl att ett blir mer jolletävling framöver.

No Comments

Post A Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.