Slitsamt på Sörmlandsregattan

Slitsamt på Sörmlandsregattan

Det blev en fantastisk dag på sjön när Sörmlandsregattan avgjordes. Tyvärr var det tidernas lägsta deltagarantal vilket är otroligt tråkigt. Endast 10 båtar kom till start. Hela fyra båtar var dessutom anmälda singlehanded, alltså med bara en person ombord. Både bra och dåligt. Det som är bra är naturligtvis att de ställer upp trots att de inte har besättning. Det tråkiga är ju att det är så svårt att hitta folk som vill vara med och segla.

Dagen blev trots allt riktigt trevlig, men slitsam. Det blåste friskt med vindbyar upp runt 10 m/s. Många valde därför att anmäla sig utan spinnaker/undanvindssegel. Och för de få som valde att köra med spinnaker var det kanske lite taktiskt då det var väldigt kort sträcka som sådana segel kunde användas.

I klass 1, de ”mindre båtarna” segrade inte helt oväntat Omega 34 Together med Johan Grevald och Mats Lönn från Södertälje. Singelhand-seglaren Christer Björk, Östertälje, hanterade sin Dehler 29 så bra själv att han tog andraplatsen. Bästa Trosa-båt blev Expressen Tango med Jim Qvarnström som rorsman som knep tredjeplatsen.

I klass 2 för de större båtarna segrade även där en Södertälje-båt, nämligen Arcona 340 Tiki Minos med rorsman Johan Karlsson. Tvåa blev Oxelösundsbåten Åsali III en Diva 355 och TBK-seglaren HG Nyhrén blev trea med sin Sirena 35. Även Nyhrén seglade själv.

Eftersom det också är aldeles för få tjejer/kvinnor med på kappseglingarna så är TBK-seglaren Helene Kristiansson också värd att nämna. Hon seglade sin 40 fot långa Lady Helmsman tillsammans med sina två döttrar Ida och Wilma.

RESULTAT >>>

Nu hoppas vi att det blir lite bättre deltagande framöver. På onsdag seglar vi Onsdagssegling, en enkel segling där alla kan vara med för att lära. Det måste dock vara tre anmälda på tisdagkväll annars ställer vi in. MER INFO HÄR >>>

7 september seglar vi Höstseglingen, en Shorthandedtävling där man är max två personer ombord. Anmälan är öppen redan nu >>>

Sedan tipsar jag gärna om Södertäljes Askö Runt som körs den 10 augusti. INFO HÄR >>> Det är en trevlig tävling med start och mål vid Fifångs södra vik.

No Comments

Post A Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.