Stockholmare vann Höstseglingen

Stockholmare vann Höstseglingen

Växlande vindar kan man kalla det som blåste under dagens Höstsegling. I samband med starten på Fågelöfjärden var vinden svag nordlig. Efter start dog vinden ut helt för att efter nån halvtimme fläkta mycket lätt från ost som vred lite mot nordost. Sedan blekte det ur igen och så kom en sydostvind som sedan sakta vred mot syd. Det gällde att vara vaken, och också ha lite flyt och tur idag.

Redan dagen innan valde tävlingsledningen att korta av banan en bit på grund av just vindprognoserna, och det var nog rätt. Snabbaste båt seglade runt den 12 sjömil långa banan på knappt fyra timmar. De flesta höll på en bit över fyra timmar.

Efter omräknade tider med handikappsystemet SRS stog det klart att den lilla Aphrodite 22:an med Ulf Strömberg och Peter Scheu från Sorunda BK och Stockholms SK var klar segrare.
Segraren från Notstickshällan Race i våras, Expressen Exter med Kalle Widlert och Torbjörn Blomberg knep andraplatsen före Jan Lindmark och Hans Lundén i Albin 78 Susanna.

TBK-seglaren Hans-Göran Nyhrén, Sirena 38 Ellida, kom visserligen sist av de elva deltagarna men är värd ett omnämnande då han seglade sin 38-fotare ensam, med gennaker.

I samband med prisutdelning serverades en utsökt Lasange tillagad och serverad av klubbens klubbmästare. Bara den var ju värd startavgiften.

RESULTAT >>>

No Comments

Post A Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.