TBK-seglarna ifrånkörda på Sörmlandsregattan

TBK-seglarna ifrånkörda på Sörmlandsregattan

Foto: Tobias Lindahl

På lördagens seglades årets första riktiga kappsegling, Sörmlandsregattan. Lite tunt deltagarantal då många tydligen hamnade på studentfiranden och någon på svensexa. Vi som seglade hade i alla fall en härlig dag på sjön, utan regn. Dessvärre gick det väl inte så bra resultatmässigt för undertecknad.

Den till en början friska västvinden gjorde att det blev slör/halvvind från starten på Fågelöfjärden upp mot Pipskär, sedan en lång bidevindsbog söderut mot Korsholmen nordost om Ramsö, sedan en kryss mot målet.

Vinden avtog långsamt under seglingens gång, men det var väldigt vridande och byigt. Gissar att det ibland bara blåste 2 m/s medan det stundtals blåste på runt 7-8 m/s. Det gällde att hänga med på skiftningarna, speciellt på kryssen där man kunde vinna eller förlora mycket på vriden.

Segrare till slut blev inte helt oväntat SBS-seglaren Johan Karlsson med sin Arcona 340 Tiki Minos. Men ett ordentligt strul i starten med spinnakern snodd många varv kunde ha kostat segern. Marginalen till tvåan blev futtiga 26 sekunder.
Även tvåan är en van prispalls-bestigare. Östertäljeseglaren Christer Björk med sin Dehler 29 Funny, men det ska påpekas att Christer seglade helt solo.
Även trean var en Dehler 29, Gryffindor från Södertälje BS med Anders Karlsson vid rodret.

För trosaseglarna gick det sämre. Jan Lindmark och Hasse Lundén med Albin 78 Susanna blev bästa TBK-seglare på plats sex. Hans-Göran och Susanna Nyhrén med Sirena 38 Ellida blev åtta och Expressen Tango med Jim och Niklas Qvarnström samt Malin Karlsson tog plats nio av de tio startande.

Noterbart är att det är bara drygt fyra minuter mellan tredje plats och nionde plats.

RESULTAT >>>

No Comments

Post A Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.