Torbjörn Blomberg vann Sista Rycket

Torbjörn Blomberg vann Sista Rycket

Kappseglingssäsongen är över. Årets sista tävling, Sista Rycket avgjordes under lördagen. Men det satt hårt inne. Väderprognoserna hade länge talat om lätta vindar, och inför racet planerade vi för att kunna skjuta på starten och även korta av banan i händelse av lätt vind. Jag var nog ganska tveksam inför racet att det skulle gå att genomföra alls.

I morse sköt vi på starten en timme redan innan vi ens åkt hemifrån. Väl ute vid starten blev det ytterligare uppskjutet då vinden var noll.

Två och en halv timme sena kom vi så äntligen iväg. Men då var banan avkortad också för att vi skulle hinna i mål i rimlig tid.

Trots bara fyra båtar, kort bana och lätta vindar blev det en riktigt trevlig segling, och skönt. Jag ångrar att shortsen låg hemma. Jag hade långkalsonger, stickad tröja och fleecejacka, vilket ju var helt onödigt när solen kom fram. Men under race finns ingen tid att byta om.

Den korta banan startade vid Lindholmarna, sedan en halvvind bort mot Sankhällan vid Södertäljeleden. Sedan bar det av med en läns norrut mot lysbojen vid Skorpan. Sedan kryss ner mot Svarthäll och sedan tillbaka mot Lindholms-pricken.

Tills lut stod X-35 Sedna med Torbjörn Blomberg och besättning som ganska klar segrare. Bakom blev det en jämn och tuff kamp om andraplatsen som till slut gick till Janne Lindmark med sin Albin 78. Ner till tredjeplacerade Jim Qvarnström med Expressen Tango skilde endast 30 sekunder.

På fjärde plats hittar vi sedan Mia Turai med en Scanmar 33.

I och med dagens race avgjordes också KM där Janne Lindmark numera får titulera sig Klubbmästare. Tvåa blev Jim Qvarnström, bara en poäng bakom.

RESULTAT >>>

No Comments

Post A Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.