Trefaldig världsmästare till Notstickshällan Race

Trefaldig världsmästare till Notstickshällan Race

Notstickshällan Race seglas i år lördagen den 18 maj. Anmälan är sedan ett tag öppen och i skrivande stund är det fyra båtar anmälda.
Bland de fyra båtarna finns en speciell båt. En helt ny båt på svenska vatten, DC 33 Ten. Båten seglas av två rutinerade herrar, Lasse Bergkvist och Jonas Claesson. Och det är Jonas Claesson som innehar tre VM-guld. Dock inte i segling utan i bandy.

Båten sjösattes nyligen på Mälaren där de har sin hemmaklubb SS Svearna. Bergkvist/Claesson har TBKs tävling Notstickshällan Race som tävlingspremiär och uppvärmning inför det betydligt tuffare Seapilot2star som startar i Oxelösund den 27 maj.

DC 33 Ten är en riktigt snabb båt och det skulle inte förvåna mig om den får ett SRS-tal närmare 1,100 vilket är ungefär som snabbare än X-35 och Arcona 400. De lär med andra ord ha goda chanser att vara fört i mål. Men att vara först i mål betyder ju inte att man vinner racet. Det lär finnas fler som vill vara med och fajtas om Notstickshällans vandringspokal.

Notstickshällan Race seglas den 18 maj och är en kort och enkel skärgårdstävling där i princip alla kan deltaga. Har du bara en båt med ett SRS-tal så är det bara att anmäla sig. Du kan även vara med utan giltigt SRS-tal, då utom tävlan förstås.

Anmälan och info Notstickshällan Race >>>

No Comments

Post A Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.