Väder- och vattenvarning

Väder- och vattenvarning

Det är läge med en liten varning för högt vattenstånd och hårda vindar under veckan. Och nu är isen borta så det är bra läge att ta en promenad på klubben för att se till din båt.

I slutet på veckan ser det ut att komma in ett djupt lågtryck över södra Sverige. Det kan bli ordentligt blåsigt och på grund av det också högt vattenstånd. På torsdag kväll kan vattenståndet närma sig +40 cm för att sedan tillfälligt sjunka. Men under fredagen ser det ut att åter öka och på lördag och söndag kan vattennivåerna närma sig +50 cm. Det är liknande nivåer som vi hade i höstas vid flera tillfällen.

På torsdag eftermiddag ser också vindarna ut att kunna nå över 20 meter per sekund från syd. Även på fredag och lördag ser det ut att bli blåsigt, även om de senaste prognoserna nu på tisdag lunch har minskat vindstyrkorna lite.

Så, ta gärna en tur till båtklubben och kolla in båt, pallning och eventuell täckning. Jag påminner också om att det SKA finns namn och telefonnummer på båt/pallning. Detta för att det ska vara enkelt att kontakta ägaren om det händer något.

Niklas
Redaktionen

 

No Comments

Post A Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.