En olycka inträffade i helgen

En olycka inträffade i helgen

Vi hade en olycka i helgen där en medlem föll huvudstupa ner från sin båt och fick transporteras till sjukhus. Personen föll så illa att han bröt näsbenet och fick smärtor i nacken. Rapporterna säger att han efter omständigheterna mår bra.

Vi vill uppmana er alla till stor försiktighet när ni är uppe och kliver på era båtar, särskilt när det är fuktigt och blött. En uppmaning är också att om en person ramlar ner från en båt eller stege och hamnar på ryggen eller huvudet, så ska man absolut inte flytta personen! Om det är fara att annat kan skada personen eller ramla ner på honom eller henne så kan man försiktigt släpa genom att dra i kläderna bort från den direkta faran. Men bara då! Istället ska man på plats försöka få personen att ligga still och få fram filtar och annat så att personen inte fryser.

Larma alltid 112 och finns tillhands för den skadade. Låt experter sköta resten! Vid större skador som blöder finns det en stor förbandslåda i klubbhuset och en lite mindre förbandslåda finns i verkstaden. Hjärtstartare finns på klubbhusets vägg ut mot ån och ytterligare en inne i huset på väggen vid anslagstavlan. Brandsläckare finns på baksida av verkstan på en vagn, med brandfilt. Vi kommer att ha flera första hjälpen- och HLR-kurser i vinter så att de flesta kan HLR och lära sig våra hjärtstartare.

Som sagt flytta inte den skadade, larma alltid 112

Med vänlig hälsning Ordförande Bengt Gyltman
ordforande@trosabatklubb.se

No Comments

Post A Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.